אצל סבתא שלי תמיד היו מטעמים במקרר וכשהיית מגיע, גם ללא הודע המוקדמת, היא הייתה מיד מחממת תנור או סיר ומגישה מאכל טעים. אני מאוד אהבתי את מרק הקובה סלק שלה. בזמנו, שאלתי אותה איך היא מכינה את הקובה, היא הראתה לי, כמובן, ללא כמויות מדוייקות. עם השנים, היא כבר הלכה לה למקום שכולו טוב ואני רציתי ללמוד איך להכין מרק וקובה. התקשרתי לבת הדודה של אבי, הגעתי אליה עם משקל ורשמתי לפרטים. הגעתי לביתי ובמשך כחצי שנה (!) ניסיתי לפחות אחת לשבוע להכין את המרק הזה, כך שהטקסטורה של המילוי מתכתבת עם הטקסטורה של הקובה, המרק מתוק – חמצמץ בצבע אדום יפה והכל טעים.
כשפוניתי מביתי, החלטתי להעלות את המתכונים לעולם הדיגיטלי. במסגרת כתיבת הספר, ניצלתי את ההזדמנות שיש חופשה קצרה בחנוכה ונסעתי אל בת הדודה של אבי – אורה גנאל המקסימה, כדי לדייק יותר את המתכון. מועד הוצאת הספר מתקרב, לעניות דעתי – יש למה לחכות.